EĞİTİMLERİMİZ

Duyu Bütünleme
duyu-butunleme
Duyu Bütünleme

Duyu Bütünleme

Duyu bütünleme teorisi 1970 yılında Jean Ayres tarafından ortaya çıkarılmıştır. Bu teoriye göre duyu bütünleme işlemi bireyin duyusal sistemleriyle algıladığı, kendi vücudundan ve çevresinden gelen duyumları organize ederek duruma uygun bir cevap oluşturmasını sağlar.

Duyu bütünleme, duyularla çevreden ve vücuttan alınan uyaranların  beyinde işlem görerek kullanılır hale getirildiği süreçtir. Çocuğa uygun ortamı sağlayarak çocuktan da o ortama uygun davranışların ortaya çıkmasını destekler. 

Otizm
otizm
Otizm

Otizm

Otizm spektrum bozukluğu ; doğuştan gelen veya yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan, bireyleri yaşamları boyunca etkileyen, bireyin sosyal etkileşim ve iletişim alanlarında görülen bir nöro-gelişimsel farklılık olarak tanımlanmaktadır.
 
Otizmin nedeni ya da nedenleri bugün tam olarak bilinmemektedir. Ancak,  yapılan araştırmalara göre genetik nitelikler,çevresel faktöler ve nerobiyolojik nitelikler yaygın  görüş olarak kabul edilmektedir. 

Gelişim Geriliği
gelisim-geriligi
Gelişim Geriliği

Gelişim Geriliği

Down Sendromu

Down Sendromu, genetik düzensizlik sonucu insanın 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması durumu ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan yaygın bir genetik bozukluktur. 

Gelişimsel özellikleri itibariyle yaşıtlarına göre daha yavaş büyümektedirler. Dünya üzerinde 6 milyona yakın Down Sendromu tanısı almış birey varken, Türkiye’de bu rakam tam verilere ulaşılamasa da 70 bin olarak tespit edilmiştir

Dikkat Eksikliği (DEHB)
dikkat-eksikligi-dehb
Dikkat Eksikliği (DEHB)

Dikkat Eksikliği (DEHB)

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB)


Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB), temel belirtileri kalıcı ve sürekli olan DİKKATSİZLİK, DÜRTÜSELLİK, DENETİM EKSİKLİĞİ, HİPERAKTİVİTE olan, sıklıkla erişkin dönemde de devam eden, kişide eğitim/ mesleki alanlarda, psikolojik, sosyal sorunlara sebep olabilen nörogelişimsel bir bozukluktur. 

FloorTime
floortime
FloorTime

FloorTime

Floortime Yöntemi

Çocuk psikiyatristi Dr. Stanley Greenspan'ın '' Yerde oyun '' adını verdiği bu yöntem erken çocukluk dönemde çocukların hem gelişimsel hem de bireysel farklılıklarına dikkate alan ilişki temelli bir modeldir.
Floortime , DIR Modelinin temelini  oluşturan  otizm spektrum bozuklu dahil olmak üzere dil ve konuşma bozukluğu,  down sendromu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite ve gelişimsel gerilik yaşayan çocuk ve onların aileleri için geliştirilmiş, kapsamlı bir programdır.

Özel Öğrenme Güçlüğü
ozel-ogrenme-guclugu
Özel Öğrenme Güçlüğü

Özel Öğrenme Güçlüğü

Özel öğrenme güçlüğü olan bireyler;  zihinsel kapasitelerinin yaşına göre normal veya normalin üstü olmasına ve herhangi bir duyusunda (görme, işitme vb) yetersizliği olmamasına rağmen, dili yazılı ya da sözlü anlama ve kullanabilme için gerekli olan bilgi alma süreçlerinin birinde veya birkaçında sorun yaşayan, bireyin dinleme, konuşma, okuma, yazma, heceleme, dikkat yoğunlaştırma, matematik, akıl yürütme, motor ve organizasyon becerilerini olumsuz etkileyen yapısal bir sorunları olan, örgün eğitim programlarında zekâ düzeyine ve yaşıtlarına oranla düşük başarı gösteren bireyler olarak tanımlanmaktadır.
 

Dil Konuşma